Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.

1. IDŐPONT EGYEZTETÉS

MR vizsgálatra jelentkezhet telefonon, személyesen vagy e-mail-ben, de használhatja 0-24 elérhető online bejelentkezési felületünket, ahol szabadon válogathat az önnek szimpatikus időpontok közül.

2. MEGJELENÉS RENDELŐNKBEN

A vizsgálat előtt kérjük 15 perccel jelenjen meg rendelőnkben. Amennyiben gépkocsival érkezik, díjmentesen tud parkolni az udvaron levő privát parkolónkban.

3. VIZSGÁLAT ELVÉGZÉSE

A vizsgálat időtartama testrésztől függően 20-30 percig tarthat. Az MR vizsgálatnál aszisztenseink és radiológusunk segítenek önnek, és minden kérdésére választ adnak. A vizsgálat teljesen fájdalommentes. A vizsgálati helyiségben állandó erős mágneses tér van. Mielőtt a beteg belép ebbe a térbe, meg kell győződnie róla, hogy semmilyen mágnesezhető anyag, fém nincs a beteg testén (ruházatában, ékszerei között, szemüveg, telefon) vagy szervezetében (pacemaker). Ezek a fémtárgyak ugyanis a mágneses térben elmozdulhatnak, felforrósodhatnak, működésük károsodhat. Minden ilyen tárgyat a vizsgálóhelyiség melletti öltözőben kell hagynia.

A helységben egy vizsgálóasztalra kell felfeküdni. Az asszisztens a vizsgálni kívánt testrész köré helyezi a mágneses tekercset. Ha fél vagy szorongást érez mikrofonon keresztül beszélhet az asszisztenssel, aki folyamatosan hallja és egy speciális üvegablakon keresztül látja Önt. A betegnek mozdulatlanul, egyenletesen lélegezve kell feküdnie a vizsgálat végéig. Eközben erős berregő, zúgó hang hallható, amelynek elviseléséhez a beteg fejhallgatót vagy füldugót kap.

A vizsgálathoz intravénás kontrasztanyag adása válhat szükségessé. Ez a kontrasztanyag nem tartalmaz jódot, teljesen más, mint a röntgenvizsgálatnál használt anyagok. Allergiás reakciót igen ritkán okoz. Ez az anyag a felvételek kontrasztosságának fokozását segíti.

© 2024 HelpMR Kft. Minden Jog Fenntartva! Honlapkészítés: L__IW
Pályázat