Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.

MR vizsgálat

Az MR vizsgálat a Várkörúti MR rendelőnkben történik.

Új, Siemens Magnetom Sola készülékünk a legmodernebb 1.5 Teslás diagnosztikai berendezés Magyarországon. Rengeteg előnnyel rendelkezik, annak érdekében, hogy még magasabb szinten tudjunk betegeink számára magán MR vizsgálatokat végezni, várólista nélkül.

Van különbség MR és MR között?

Az MR diagnosztika manapság már az orvostudomány olyan speciális eszközévé vált, ami nagyban segíti az orvost a diagnózis felállításában és a terápia meghatározásában. Ez a vizsgálat jelenleg a legpontosabb radiológiai eljárás az ízületek diagnosztikájában is, csakúgy, mint az idegrendszerében. Ötvözi a CT és az ultrahang vizsgálatok előnyeit. Segítségével több dimenziós képek is készíthetők. Az erek ezzel az eljárással igen jól ábrázolhatóak (akár 3D-s rekonstrukciók is készíthetők), így sok információ nyerhető róluk anélkül, hogy veszélyes és kellemetlen beavatkozások történnének. Vizsgálható az agy, a hasi szervek, gerinc, a csontok és ízületek, valamint a mellkasi nagyerek környezete.

MR/MRI VIZSGÁLATOK


A nativ MR vizsgálaton felül kontrasztanyagos MR vizsgálatokat is végzünk, illetve olyan speciális MR vizsgálatokat, amit csak néhány helyen végeznek az országban.

  • NATÍV MR VIZSGÁLATOK
  • KONTRASZTANYAGOS MR VIZSGÁLATOK
  • SZÍV MR VIZSGÁLATOK
  • EMLŐ MR VIZSGÁLATOK
  • SÜRGŐSSÉGI MR VIZSGÁLATOK

Milyen előkészületek szükségesek MR vizsgálathoz?

Általánosságban elmondható, hogy minden mágnesezhető tárgyat, eszközt el kell távolítani a vizsgálat előtt. Pacemakerrel nem végezzük el a vizsgálatot. Amennyiben protézise, vagy bármilyen beültetett fém implantátuma van, orvosi igazolást, dokumentumot szükséges hoznia arról, hogy az MR vizsgálat elvégezhető-e azzal az eszközzel. Ha testébe fém szilánk kerülhetett (balesetből, munkájából adódóan) mindenképpen tájékoztassa róla a recepciós kollégákat és a radiográfusokat. A vizsgálat elvégzése ebben az esetben mérlegelendő és csak saját felelősségre végezhető el. Amennyiben szembe, szem környékére kerülhetett fémszilánk, a vizsgálat abszolút kontraindikált! Abban az esetben, ha kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik és előtte kontrasztanyagos CT vizsgálata volt, a két vizsgálat között minimum 1-2 hét kivárása szükséges! Ha Ön szoptat, és kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik, a vizsgálat előtt érdemes lefejnie a tejet, mivel a kontrasztanyag beadása után 48 óráig nem szabad szoptatni. 

A vizsgálatokról részletesen:

MR diagnosztika Várkörút 10.
© 2024 HelpMR Kft. Minden Jog Fenntartva! Honlapkészítés: L__IW
Pályázat