Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.

Amit a vizsgálat előtt el kell távolítani:

  • hallókészülék
  • hajcsat, hajtű 
  • ékszerek
  • óra
  • nadrágszíj
  • bokarögzítő

Lábfej MR vizsgálat során fontos, hogy a páciens ékszereit, piercingjeit, hallókészülékét és minden egyéb fém eszközét eltávolítsa. Nem eltávolítható, de MR kompatibilis eszközök esetében (pl. ortopédiai csavarok, eszközök) a vizsgálat elvégezhető, azonban az általuk okozott műtermék a készített felvételek megítélhetőségét ronthatják. Gipsz, fásli, kinezio-tape nem okoz gondot a vizsgálatnál.

Lábfej MR vizsgálat során a páciens hanyatt fekszik a vizsgáló asztalra, kezébe helyezik a „pánik gombot”, mely egyszeri összenyomásával jelezheti a radiográfusok felé, ha bármi problémája adódik a vizsgálat során. Ebben az esetben a radiográfusok megszakítják a mérést. A vizsgálat hangos, kattogó zajokkal jár, így a páciensek fülvédőt kapnak a zajok lecsökkentése érdekében. A vizsgálat elvégzéséhez a vizsgálandó lábfejét egy tartóba kell belehelyeznie, mely fölé tekercs kerül. A rutin natív lábfej MR vizsgálat kb. 20 percet vesz igénybe, kontrasztanyag adásával kb 30 percet. Amennyiben mindkét lábfejét szeretné megvizsgáltatni, két időpont foglalására van szükség.

Abban az esetben, ha kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik és előtte kontrasztanyagos CT vizsgálata volt, a két vizsgálat között minimum 1-2 hét kivárása szükséges! Ha Ön szoptat, és kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik, a vizsgálat előtt érdemes lefejnie a tejet, mivel a kontrasztanyag beadása után 48 óráig nem szabad szoptatni.

Vissza az MR vizsgálatokhoz

© 2024 HelpMR Kft. Minden Jog Fenntartva! Honlapkészítés: L__IW
Pályázat