Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.

Amit a vizsgálat előtt el kell távolítani:

  • hallókészülék
  • hajcsat, hajtű
  • ékszerek
  • óra
  • melltartó, póló
  • nadrágszíj

Emlő MR vizsgálat során fontos, hogy a páciens ékszereit, piercingjeit, hallókészülékét és minden egyéb fém eszközét eltávolítsa. Nem eltávolítható, de MR kompatibilis eszközök esetében a vizsgálat elvégezhető, azonban az általuk okozott műtermék a készített felvételek megítélhetőségét ronthatják. A vizsgálathoz a felső öltözetet el kell távolítani. Fontos, hogy a nadrág zsebeiben nem maradhat fémpénz, telefon, bankkártya és egyéb mágnesezhető tárgy. 

Emlő MR vizsgálat során a páciens hason fekszik az asztalon, az emlőket úgynevezett emlőtekercsbe kell belehelyezni, ezután kezébe helyezik a „pánik gombot”, mely egyszeri összenyomásával jelezheti a radiográfusok felé, ha bármi problémája adódik a vizsgálat során. Ebben az esetben a radiográfusok megszakítják a mérést. A vizsgálat hangos, kattogó zajokkal jár, így a páciensek fülvédőt kapnak a zajok lecsökkentése érdekében. Natívan csak emlő implantatum vizsgálható, mely kb 25 percet vesz igénybe, kontrasztanyag adásával kb 30 percet. Minden más esetben kontrasztanyag adásával történik az emlők vizsgálata, melynek időtartama kb 25 perc.

Abban az esetben, ha kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik és előtte kontrasztanyagos CT vizsgálata volt, a két vizsgálat között minimum 1-2 hét kivárása szükséges! Ha Ön szoptat, és kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik, a vizsgálat előtt érdemes lefejnie a tejet, mivel a kontrasztanyag beadása után 48 óráig nem szabad szoptatni. 

Vissza az MR vizsgálatokhoz

© 2024 HelpMR Kft. Minden Jog Fenntartva! Honlapkészítés: L__IW
Pályázat