Kedves Pácienseink! Az Ultrahang vizsgálatra érkezőket új rendelőnkben várjuk! Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Budai út 61-63.

Amit a vizsgálat előtt el kell távolítani:

  • hallókészülék
  • hajcsat, hajtű, hajpótlás amennyiben fém csatokkal rögzített
  • ékszerek
  • óra
  • melltartó, amennyiben fém merevítő és kapocs van benne (fém nélküli sportmelltartó megengedett)
  • nadrágszíj

Alkar MR vizsgálat során fontos, hogy a páciens ékszereit, piercingjeit, hallókészülékét és minden egyéb fém eszközét eltávolítsa. Nem eltávolítható, de MR kompatibilis eszközök esetében (pl. ortopédiai csavarok, eszközök) a vizsgálat elvégezhető, azonban az általuk okozott műtermék a készített felvételek megítélhetőségét ronthatják. Nő páciensek esetében szükséges a melltartó eltávolítása amennyiben fémes merevítő található benne, vagy kapocs a hátulján. Fontos, hogy a nadrág zsebeiben nem maradhat fémpénz, telefon, bankkártya és egyéb mágnesezhető tárgy. 

Alkar MR vizsgálat során a páciens hanyatt fekszik a vizsgáló asztalra, vizsgálandó karját kinyújtja és tenyérét felfelé fordítja. Szabad kezébe helyezik a „pánik gombot”, mely egyszeri összenyomásával jelezheti a radiográfusok felé, ha bármi problémája adódik a vizsgálat során. Ebben az esetben a radiográfusok megszakítják a mérést. A vizsgálat hangos, kattogó zajokkal jár, így a páciensek fülvédőt kapnak a zajok lecsökkentése érdekében. A vizsgálathoz a páciens alkarjára úgynevezett body tekercset helyeznek a radiográfusok. A rutin natív alkar MR vizsgálat kb 25 percet vesz igénybe, kontrasztanyag adásával kb 35 percet. Amennyiben mindkét alkarját szeretné megvizsgáltatni, két időpont foglalására van szükség.

Abban az esetben, ha kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik és előtte kontrasztanyagos CT vizsgálata volt, a két vizsgálat között minimum 1-2 hét kivárása szükséges! Ha Ön szoptat, és kontrasztanyagos MR vizsgálatra érkezik, a vizsgálat előtt érdemes lefejnie a tejet, mivel a kontrasztanyag beadása után 48 óráig nem szabad szoptatni. 

Vissza az MR vizsgálatokhoz

© 2024 HelpMR Kft. Minden Jog Fenntartva! Honlapkészítés: L__IW
Pályázat